Avengers verliezen 12 miljoen dollar door ‘gevecht van de eeuw’
Captain America en Thor, twee Avengers afgetroefd door Mayweather en Pacquiao? Foto: AP

In de Verenigde Staten heeft ‘Avengers: Age of Ultron’ een sterk openingsweekend gedraaid: bijna 188 miljoen dollar, het op een na beste debuut in de VS. Maar dat kon 200 miljoen dollar geweest zijn, als de bokskamp tussen Mayweather en Pacquiao er niet was geweest.

Walt Disney heeft met zijn tweede film in wat een Avengers-reeks moet worden opnieuw een kaskraker te pakken. In het eerste weekend bracht ‘Avengers: Age of Ultron’ in de Verenigde Staten en Canada 187,7 miljoen dollar op. Alleen de eerste film in de reeks, ‘The Avengers’, bracht meer op bij zijn debuut in de VS.

Nochtans werd verwacht dat Avengers 2 het record zou breken. Maar daar stak ‘het gevecht van de eeuw’, de titelkamp tussen Floyd Mayweather en Manny Pacquiao in Las Vegas, een stokje tussen. Veel mensen kochten liever een kaartje om die kamp via pay-per-view te volgen, dan naar de cinema te gaan.

Mocht de kamp er niet geweest zijn, zeggen sommige ‘box office’-watchers, zou ‘Age of Ultron’ misschien wel 200 miljoen dollar hebben opgebracht.

Toch kan Disney niet klagen. Het huis van de muis bezet in samenwerking met Marvel de volledige top drie als het om beste openingsweekend in de VS gaat, met ‘Avengers 1 en 2’ en ‘Iron Man 3’.

De eerste Avenger-film, uit 2012, is de op twee na lucratiefste films in de geschiedenis met een wereldwijde opbrengst van ruim 1,5 miljard dollar. Alleen ‘Avatar’ (2,8 miljard) en ’Titanic’ (2,2 miljard) brachten meer op.

Naar verwachting wordt deel 2 dé hit van dit jaar. Disney, dat zelf op 210 miljoen dollar mikte in het openingsweekend, heeft dat succes zelf in de hand. Het concern brengt in december ‘Star Wars: The Force Awakens’ uit waar fans reikhalzend naar uitkijken.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig