Hazard: ‘Ik was nerveus bij de penalty, maar had geluk’
Foto: EPA

Eden Hazard werd vorige week nog bekroond als Speler van het Jaar in de Premier League, het was dan ook passend dat de Rode Duivel uiteindelijk de winning goal scoorde voor Chelsea. ‘Ik weet dat ik niet goed ben met mijn hoofd, maar gelukkig scoor ik’, aldus een dolblije Hazard in zijn sappig Engels-Frans accent.

‘Het is fantastisch. We moesten vandaag wel kampioen spelen, als we 13 punten voorstaan is dat ook verdiend. We wonnen eerder al de League Cup en nu ook nog de titel. Iedereen bij Chelsea is blij vandaag’, liet Hazard optekenen na afloop.

‘Ik was nerveus bij mijn penalty en miste. Ik weet ook dat ik niet goed ben met mijn hoofd om te scoren, maar gelukkig kreeg ik de bal in de goede hoek. Ik had vandaag geluk’, wist een eerlijke Hazard, die nog wat lof had voor trainer Mourinho. ‘Hij gaf me bijzonder veel vertrouwen dit seizoen. Hij laat me spelen zoals ik wil spelen. Het team heeft me nodig, net zoals het team spelers als Willian of Diego Costa nodig heeft. We zijn er om te scoren en ik probeer de wedstrijd open te breken. Dat lukte vandaag, iedereen speelde goed.’