Jerome Guery wint Grand Prix in Lummen
Foto: Belga

Voormalig Belgisch kampioen Jerome Guery heeft zondag de Grand Prix van de CSIO-jumping in Lummen gewonnen. De 34-jarige Namenaar vormde met de 13-jarige hengst Papillon de snelste van drie foutloze combinaties in een barrage met tien. De Nederlander Harrie Smolders strandde met Emerald op elf honderdsten van de zege. Regerend Belgisch kampioen Niels Bruynseels werd met Pommeau op bijna twee seconden derde.

Karel Cox moest met Gentleman vier strafpunten noteren en werd vijfde. Ook Nicola Philippaerts (Bisquet), Gudrun Patteet (Pebbles) en Wouter Devos (Tonik Hero) reden de barrage. Ze maakten daarin twee fouten, wat hen op een achtste, negende en tiende stek in de uitslag bracht.

‘Papillon is nog maar een maand bij mij, maar de klik was er onmiddellijk. Deze zege bewijst dat en uiteraard ook zijn uitzonderlijk talent. Dat is de reden waarom ik chef d’équippe Dirk Demeersman en organisator Peter Postelmans gevraagd had om in Lummen te kunnen springen’, reageerde Guery, Belgisch kampioen in 2012.

‘Na een jaar sukkelen met een botblessure, mist Emerald nog het tikkeltje ervaring om het af te maken’, verklaarde Smolders zijn nipte nederlaag. De 34-jarige Nederlander, die voor de Belgische stal Euro Horse van Axel Verlooy uitkomt, werd in Lummen wel gevierd als meest regelmatige ruiter van het toernooi.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig