Audi wint ook op tweede dag van DTM-opener, Maxime Martin veertiende

De Zweed Mattias Ekström (Audi) heeft zondag in het Duitse Baden-Württemberg de tweede wedstrijd van het openingsweekend in de Deutsche Tourenwagen-Masters (DTM) op zijn naam geschreven. De Italiaan Edoardo Mortara (Audi) en de Brit Gary Paffett (Mercedes-Benz) vervolledigen het podium. De Belg Maxim Martin (BMW) eindigde op de veertiende stek na een verplichte drive through.

Ekström voelde zich als een vis in het water op het natte Hockenheimring-circuit. De 36-jarige Zweed startte vanop de derde pole en nam snel de leiding in de race. Behalve even na zijn verplichte pitstop, gaf Ekström de leiding niet uit handen. Mortara finishte op 7,3 seconden. Paffett, die van de voorlaatste plaats oprukte naar een podiumplek, eindigde op 8,1 seconden van de winnaar.

Maxime Martin reed als nummer negen de pits in, maar hij verliet die op het moment dat Tom Blomqvist passeerde. De koersdirectie vond dat een gevaarlijk manoeuvre en verplichtte de 29-jarige Martin een extra drive through te maken. Daardoor moest hij zijn race vanuit de 20e positie voortzetten.

Audi begint zeer sterk aan het nieuwe DTM-seizoen, nadat de Brit Jamie Green zaterdag al de eerste wedstrijd van het openingsweekend op zijn naam had geschreven.