Eden Hazard bezorgt Chelsea eerste titel in vijf jaar
Courtois, Hazard en Zouma vieren hun eerste titel bij Chelsea Foto: Twitter Chelsea FC

Als Chelsea de drie punten pakte tegen Crystal Palace, was het zeker van de titel in de Premier League. Zo gezegd zo gedaan, al bleef het lange tijd spannend in de eerste helft. Op slag van rust miste Eden Hazard zelfs nog een penalty, de Rode Duivel kopte in de rebound het leer wel tegen de touwen. In de tweede helft verdedigde Chelsea met verve de voorsprong, het won zo zijn vijfde landstitel.

Het leek toch even link te worden voor Chelsea tegen Crystal Palace. De ploeg die vorig seizoen de titelhoop van Liverpool definitief fnuikte, staat er meestal tegen de grote ploegen. Vraag dat maar aan Manchester City, dat begin april verrassend de boot inging met 2-1.

De club uit het zuiden van Londen begon het best tegen Chelsea, al na tien minuten probeerde Zaha een eerste keer Courtois te bedreigen, maar zijn schot werd net op tijd geblokt door een blauwe verdediger. Chelsea was meteen wakker, en nam de wedstrijd snel in handen. Kansen van Cuadrado, Drogba en Matic vonden echter niet hun beoogde bestemming.

Kort voor rust kreeg Chelsea echter een helpende hand van Palace-middenvelder James McArthur, die een duidelijke penaltyfout beging. Eden Hazard zette zich achter de bal, maar trapte recht tegen de vuisten van doelman Speroni. De nummer 10 kreeg echter een herkansing, en verschalkte de doelman in de rebound met een rake kopbal. Het was de eerste penalty die Eden Hazard miste in de Premier League, maar dat zal hem ongetwijfeld worst wezen.

De tweede helft was een maat voor niets, vooral omdat Chelsea-trainer José Mourinho helemaal niets meer aan het toeval overliet. Met John Obi Mikel, ingevallen na de rust, Nemanja Matic én Kurt Zouma op het middenveld kwam Crystal Palace helemaal niet meer door de dubbele afweergordel van de Blues. Voor Chelsea is het de vijfde landstitel in zijn geschiedenis en de eerste sinds het seizoen 2009-2010. Arsenal, dat de enige overgebleven titelconcurrent was, kan Chelsea niet meer inhalen.