Judoka’s Sofie De Saedelaere (-78 kg), Toma Nikoforov (-100 kg) en Benjamin Hermegnies (+100 kg) hebben op de slotdag van de Grand Prix van Zagreb geen hoofdrol meer kunnen spelen. Geen van hen kwam zondag verder dan een tweede gevecht.

Sofie De Saedelaere (IJF 48) verloor haar eerste kamp van de dag met yuko van de Duitse Maike Ziech (IJF 54).

Benjamin Harmegnies (IJF 44) raakte eerst vrij gemakkelijk voorbij de Spanjaard David Fernandez (IJF 79) door na 1:11 een ippon te scoren maar verloor daarna op strafpunten (2 tegen 1) van de Hongaar Barna Bor (IJF 12).

Toma Nikiforov (IJF 18) startte voortreffelijk door de Brit Philip Awitialcaraz (IJF 80) na 2:02 met een ippon op te zadelen maar ging daarna met een yuko tegen waza-ari onderuit tegen de Pool Jakub Wojcik (IJF 54).

De Grand Prix van Zagreb was het eerste toernooi waar de gewonnen punten voor 100 procent verrekend worden in de olympische ranking richting Rio de Janeiro 2016. Dat vertaalde zich in een brede en sterke bezetting. Sami Chouchi (-73 kg) behaalde zaterdag met een vijfde plaats het beste resultaat voor de Belgen. Ilse Heylen (-52 kg) en Joachim Bottieau (-81 kg) veroverden een zevende plaats.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig