Tom Boonen: 'Ik ga naar Europese Spelen om te scoren'
Foto: PN
Tom Boonen maakte na de slotrit in de Ronde van Turkije bekend dat hij gaat deelnemen aan de Europese Spelen, waar op 21 juni de wegrit voor mannen wordt verreden. 'Ik wil daar scoren', stelde Boonen. 'Het is mijn eerste doel van het seizoen.'

Wielrennen op Sportwereld.be

'Ik ben er normaal gezien bij', zei Boonen. 'Als de bondscoach me selecteert', grapte hij nog even. 'Neen, ik ben er bij en ik start er met ambitie en de bedoeling om te scoren. Het is toch de periode van het jaar waar ik mijn eerste grote doelen heb gesteld voor dat deel van het seizoen.' (een week later volgt het BK, red).

Eerder al vertelde de bondscoach dat het een typisch kampioenschapsparcours is, niet meteen voor sprinters, maar ook niet voor klimmers. 'Iedereen kan er winnen', lachte Boonen, 'dus ik ook.'

Maandag wordt de definitieve selectie bekendgemaakt. Al zeker niet van de partij zijn Sep Vanmarcke, Jan Bakelants en Greg Van Avermaet, die laatste twee wegens deelname aan de Ronde van Zwitserland. Neoprof Tiesj Benoot, vijfde in de Ronde van Vlaanderen, zou dan weer wel aanwezig zijn. De andere vier namen worden maandag bekendgemaakt.

De Europese Spelen zijn een nieuwigheid van het IOC, in het leven geroepen als Europees antwoord op de Asia Games of de Commonwealth Games. Op het programma staan drieëntwintig sporten, waarbij dus op zondag 21 juni de wegrit voor mannen.