Lluis Mas (Caja Rural) heeft de slotrit van de Ronde van Turkije (2.BC) op zijn naam geschreven. De Spanjaard verraste in de straten van Istanboel de spurters met een late uitval en haalde het voor Mark Cavendish (Etixx-Quick.Step) en Carlos Barbero (Caja Rural). Roy Jans werd eerste Belg op een negende stek. De Kroaat Kristijan Durasek (Lampre-Merida) is de eindwinnaar van de Ronde van Turkije.

Wielrennen op Sportwereld.be

De vlucht van de dag stond op naam van vier renners: Carlos Quintero, Eduard Grosu en onze landgenoten Kenny De Ketele en Boris Vallée. Zij gingen er vrij snel na de start vandoor, maar kregen nooit meer dan twee minuten van het peloton waar Etixx-Quick.Step het commando voerde en kopman Cavendish naar een vierde zege wilde leiden.

Even opschudding kwam er toen Davide Rebellin ten val kwam na een aanrijding met een hond met nog zo'n 30 km voor de boeg. De tweede in de stand greep naar zijn schouder en gaf op. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Vooraan keek het kwartet leiders niet om, maar op 4 km van de streep werd hun vlucht tenietgedaan. In een hectische finale, met heel wat bochtenwerk en een stevige helling, was het Lluis Mas die verraste en wegreed uit het peloton. Zijn ploegmaats lieten het gaatje vallen en het peloton kwam niet terug. Meteen goed voor de eerste zege voor de 26-jarige Mas, die na afloop tranen van geluk huilde.

Cavendish won de sprint van het peloton en keert huiswaarts met drie overwinningen en de groene puntentrui. Carlos Barbero, ploegmaat van Mas, werd derde, voor Alessandro Petacchi. Limburger Roy Jans was de eerste Belg op de negende plek.

De eindwinst van de Kroaat Kristijan Durasek kwam niet meer in gevaar. Eduardo Sepulveda en Jay McCarthy zijn respectievelijk tweede en derde. Serge Pauwels is beste Belg op een vijfde plaats.