In het Oost-Vlaamse Buggenhout zijn in de nacht van zaterdag op zondag drie vermoedelijke inbrekers opgepakt na een klopjacht. Dat meldt de lokale politie Buggenhout-Lebbeke. Twee van de drie verdachten zijn tieners, zegt de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

De lokale politie werd opgeroepen voor een woninginbraak en het voertuig van de verdachten werd door een interventieploeg opgemerkt in de Potaardestraat in Lebbeke. ‘Tijdens de achtervolging speelden de ploeg het voertuig kwijt, maar dit kwam iets verderop tot stilstand met lekke band in Broekstraat - Opstaldries (in Buggenhout, nvdr.)’, zegt de lokale politie.

De verdachten namen te voet de vlucht. Bij een klopjacht werd de helikopter van de federale politie en een speurhond ingezet, zegt de lokale politie. ‘Ook de omliggende ploegen van de politiezones Dendermonde, AMOW (Asse, Merchtem, Opwijk, Wemmel) en KLM (Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise) leverden op onze vraag meteen bijstand. De speurhond kwam ter plaatse en kon samen me de interventieploeg drie verdachten lokaliseren op een kleine kilometer van het achtergelaten voertuig.’

In het voertuig lag inbrekersmateriaal, zegt het parket. De verdachten werden opgepakt en ter beschikking gesteld van het gerecht. De politie onderzoekt of ze in aanmerking komen voor andere feiten. Ze konden in de nacht van zaterdag op zondag niet onmiddellijk verhoord worden omdat er geen tolk ter beschikking was.

De verdachten zijn drie mannen van Macedonische nationaliteit. Het gaat om twee jongemannen van 19 en een 34-jarige. Twee van hen hebben hun woonplaats in Herstal en de derde heeft geen gekende woonplaats. De drie zijn gekend voor vermogensdelicten, zegt het parket. Ze werden intussen verhoord door de politie en worden zondagavond voorgeleid bij de de onderzoeksrechter in Dendermonde.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig