Burgemeester Stephanie Rawlings-Blake van Baltimore heeft de avondklok in de stad opgeheven. Afgelopen nacht was het wel nog onrustig. De politie heeft opnieuw een twaaftal mensen gearresteerd.

Op dinsdag voerde burgemeester Rawlings-Blake een avondklok in in Baltimore. Enkel mensen die van of naar het werk gingen mochten tussen 22 uur 's avonds en 6 uur 's ochtends op straat lopen. Die strenge maatregel moest de rellen die ontstonden na de dood van Freddie Gray in de kiem smoren. Nu maakt de burgemeester een einde aan de avondklok. 'Mijn doel was om de avondklok geen dag langer dan nodig aan te houden. En ik denk dat het vandaag niet langer nodig is.'

Gisteravond werd er wel nog een twaalftal protesteerders opgepakt. Zaterdag overdag waren de protestmarsen over het algemeen vreedzaam vreedzaam verlopen, maar de stemming veranderde na het ingaan van de avondklok. Een protesteerder weigerde van een kruispunt te gaan. Hij droeg een T-shirt met opschrift 'Fuck the police' en bleef naar de agenten roepen. Op een bepaald moment werd pepperspray gebruikt om de man neer te halen en te arresteren. Omstaanders gooiden vervolgens met stenen en flessen naar de agenten.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig