Floyd Mayweather Jr heeft in de MGM Grand Garden Arena in Las Vegas de langverwachte kamp tegen Manny Pacquiao gewonnen. De Amerikaan haalde het op punten en blijft zo ongeslagen.

De 38-jarige Mayweather schoot erg sterk uit de startblokken en weerstond in de latere ronden enkele agressieve counters van zijn Filipijnse tegenstander. In de vierde ronde kwam Pacquiao echt opzetten en kreeg hij ook de steun van het publiek, maar de fysiek erg sterke Mayweather kon het evenwicht snel herstellen. De Amerikaan overleefde ook makkelijk het slotoffensief van de Filipijn en stak al een vuist in de lucht nog voor de laatste bel.

Het bleek geen overmoed van Mayweather, want de jury kende hem unaniem de zege toe. Money Mayweather blijft op die manier al 48 kampen ongeslagen. De bokser bedankte achteraf god voor zijn overwinning en had ook lof voor zijn tegenstander. ‘Manny heeft laten zien dat hij een van de toppers is in deze sport’, klonk het. Pacquiao telt op zijn erelijst nu 57 zeges, 6 nederlagen en 2 onbesliste duels.

Mayweather is dankzij de overwinning nu ook WBO-kampioen bij de welters. Hij was het al bij de WBA en WBC. Na afloop van de kamp had de Amerikaan lovende woorden voor zijn tegenstander. 'Hij is een uitstekende bokser. Het was het lange wachten waard.' In september wil Mayweather al opnieuw in de ring stappen om zijn titels te verdedigen. Daarna wil hij een punt zetten achter zijn carrière.

Manny Pacquiao zei na afloop dat hij had verwacht als winnaar te worden uitgeroepen. "Ik dacht dat ik de kamp had gewonnen. Hij deed weinig, liep vooral rond. Ik heb hem vaak geraakt."

Op de persconferentie na de wedstrijd onthulde de Filipijn dat hij niet volledig fit was. Tijdens een training liep hij immers een blessure aan de rechterschouder op. Niettemin besliste 'Pac-Man' door te gaan en Mayweather te bekampen.

Met een omzet van zo'n 400 miljoen dollar (357 miljoen euro) brak 'The Fight of the Century' alle records. Floyd 'Money' Mayweather strijkt minstens 120 miljoen dollar op, Pacquiao is verzekerd van minimaal 80 miljoen dollar. Veel fans bleven zaterdagnacht toch op hun honger zitten. Op Twitter lieten onder andere ex-boksers Mike Tyson en Oscar de la Hoya hun ontgoocheling blijken:

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig