Racing Genk heeft in zijn laatste thuismatch van het seizoen Waasland-Beveren een geweldig pak slaag gegeven in Play-off 2A. De Limburgers maakten de troepen van Guido Brepoels helemaal belachelijk en wonnen met 7-1. Bekijk de beelden vanaf 23u op Sportwereld.be.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

 

Het eerste kansje in de partij was voor het allang uitgebluste Waasland-Beveren, maar Racing Genk stelde snel orde op zaken. Eerst miste BenjI De Ceulaer nog alleen voor doelman Steppe, maar enkele minuten later maakte Thomas Buffel het op aangeven van Sekou Cissé toch af. Een dikke tien minuten later was het al 3-0 nadat Julien Gorius een vrije trap heerlijk over het muurtje schilderde en De Ceulaer een voorzet van Cissé al duikend in doel kopte. Alweer diezelfde Cissé plaatste iets voor rust het orgelpunt op een geweldig avondje Genk. Van aan de zijlijn en vanuit stilstand dolde hij met enkele schijnbewegingen met Jerry Vandam, sneed vervolgens naar binnen en knalde vanuit een scherpe hoek pal in de verste winkelhaak.

Waasland-Beveren werd compleet overlopen voor rust en doelman Steppe stond bijwijlen in een schietkraam. De koffie had de bezoekers echter (een beetje) deugd gedaan, want het evenwicht werd hersteld en clubtopschutter Renaud Emond klopte zowaar bijna de 4-1 tegen de touwen. Maar toen was het weer al Genk wat de klok sloeg. Timothy Castagne knalde een bal in de stuit hard binnen en even later maakte Steeven Joseph-Monrose het feest compleet met een prachtig doodgemaakte bal en knappe afwerking. Genk was helemaal los en ging nog voor de ultieme afstraffing, al kon Wouter Corstjens nog milderen. Een lobje van Cissé zorgde nog voor de 7-1 (twee doelpunten en twee assists voor de Ivoriaan!) en Hervé Kage mikte de 8-1 nog op de paal.

Ondanks het feit dat Genk stevig aan zijn doelpuntensaldo kon werken, telt het wel nog steeds een minder doelsaldo dan KV Mechelen, dat met 3-0 won van Zulte Waregem. Daardoor zal blauw-wit op de laatste speeldag van Play-off 2B beter moeten doen dan de Maneblussers, wil het de finale van Play-off 2 spelen.

Opmerkelijk: Racing Genk had in de reguliere competitie eerder een probleem om tot scoren te komen.

Belangrijkste fases:

11’ De Ceulaer komt alleen voor Steppe. De Genkse aanvaller probeert de bal door de benen te spelen, maar Steppe sluit net op tijd de benen. Grote kans voor Genk!

15’ GOAL! Thomas Buffel scoort voor Racing Genk. Cissé legt breed voor Buffel. Hij neemt goed aan en knalt de bal onhoudbaar in de hoek. Genk op voorsprong!

25’ GOAL! Julien Gorius scoort voor Racing Genk. Gorius gaat achter de bal staan voor de vrije trap. Hij krult de bal prachtig over de muur (niet gemakkelijk als de bal centraal voor doel, net buiten de grote rechthoek ligt). Steppe kan er alleen maar naar kijken.

26’ GOAL! Benjamin De Ceulaer scoort voor Racing Genk. Het gaat snel nu! Werkt Racing Genk aan zijn doelsaldo? Cissé zet voor en De Ceulaer duikt de bal voorbij Steppe.

29’ Castagne haalt de achterlijn en zet voor. Cissé kan vrijstaand inkoppen, maar hij kopt de bal onbegrijpelijk naast.

40’ GOAL! Sekou Cissé scoort voor Racing Genk. Olala wat een doelpunt! Cissé gaat een mindere voorzet van Buffel ophalen aan de zijlijn. Hij dolt even met Vandam, snijdt dan naar binnen en pegelt de bal prachtig in de rechter bovenhoek.

63’ Oumarou brengt toch meer schwung in het spel van Waasland-Beveren. Hij gaat op links voorbij zijn tegenstander en kan voorzetten. Emond kan koppen en Köteles moet een knappe reflex uit zijn hoed toveren om de nul te houden.

65’ GOAL! Waasland-Beveren kwam beter in de wedstrijd, maar slikt nu toch een vijfde tegendoelpunt. Milinkovic legt achteruit en Castagne knalt onhoudbaar binnen.

73’ GOAL! Steven Joseph-Monrose scoort voor Racing Genk. Joseph-Monrose heeft zijn doelpuntje beet. Hij wordt van achteraan diep gespeeld, neemt de bal knap aan en legt het leer beheerst in het hoekje.

87’ GOAL! Wouter Corstjens scoort voor Waasland-Beveren. Niet verwonderlijk op hoekschop scoort Waasland-Beveren de eerredder. Godemèche kopt eerst nog recht op Köteles, maar Corstjens krijgt de bal toch nog tegen de netten.

88’ GOAL! Sekou Cissé scoort voor Racing Genk. Cissé maakt zijn tweede van de avond. Hij lobt knap de uitgekomen Steppe.

89’ En bijna was het 8-1. Kagé trapt via de vingertoppen van Steppe tegen de paal!