Dit jaar al negentien pooiers opgepakt in Brussel
De Brusselse Alhambrawijk kampt al jaren met straatprostitutie Foto: Bart Dewaele

De zedenafdeling van de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene heeft sinds januari dit jaar 19 pooiers uit de wijken Alhambra en Louisa aangehouden en ter beschikking gesteld van het gerecht.

Dat meldt het kabinet van burgemeester Yvan Mayeur zaterdag. De Brusselse Alhambrawijk kampt al jaren met straatprostitutie, tot grote ergernis van de buurtbewoners, die de bijhorende overlast en maffiapraktijken aanklagen. Begin vorig jaar kwam het Brusselse stadsbestuur met een plan waarbij de prostitutie zou verlegd worden naar een afgebakende zone aan de Antwerpsesteenweg.

Het OCMW van de stad kocht ook de Tropicana bar op, die een verzamelplek was geworden van pooiers en prostituees. Maar de problemen lijken zich te verleggen naar andere cafés en de prostituees blijven zichtbaar in het straatbeeld.

Nu laat burgemeester Mayeur dus weten dat er, dankzij het efficiënte politiewerk, 19 pooiers werden aangehouden en nog eens 23 personen werden ondervraagd voor zedenzaken.

‘Het veldwerk heeft toegelaten een prostitutienetwerk te ontmantelen en 19 pooiers ter beschikking te stellen van het gerecht. Mijn prioriteit is niet enkel het welzijn van onze bewoners en de veiligheid van onze wijken, maar ook de strijd tegen de mensenhandel, die in 2015 ontoelaatbaar is’, aldus de burgemeester.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in