Sébastien Delfosse: ‘Dit doet deugd’

De Luikse wielrenner Sébastien Delfosse (Wallonie-Bruxelles) heeft vrijdag de Ronde van Bretagne (2.2) gewonnen. De 32-jarige Waal zorgde voor de eerste rondeprijs ooit voor het team Wallonie-Bruxelles. Het was ook Delfosses eerste zege in een rondekoers.

Delfosse werd tiende in de 7e rit, die vrijdag gereden werd rond Liffré (146,3 km), op 16 seconden van de jonge Belgische winnaar Loïc Vliegen (BMC). Delfosse kon met die tiende plaats voldoende afstand bewaren in het algemeen klassement, dat hij sinds woensdag aanvoerde.

‘Deze zege doet deugd aan iedereen’, zei de winnaar. ‘We moesten aandachtig zijn, want we konden ons in de laatste rit nog laten klissen door Vendée U en Bretagne-Séché Environnement. Ik was naar hier gekomen voor een goed resultaat, maar was in het begin van de ronde ziek. Maar ik heb me gelukkig snel hersteld. Het werd tijd om het zelfvertrouwen te verzilveren.’

Eerder dit seizoen werd Delfosse 8e in Parijs-Camembert, 9e in de Classic Loire-Atlantique en 3e in de Drôme Classic. Op zijn programma staan later dit jaar nog de Ardense Pijl, de Ronde van Picardië en de Ronde van België.