Tiener doodgeschoten op straat
Foto: BFMTV
Een 14-jarige jongen is vrijdag in Trappes, in de omgeving van Parijs, vanuit een auto doodgeschoten. De daders, die vanuit een zwarte Renault Clio het vuur openden, zijn gevlucht en worden door de politie gezocht.

Een andere minderjarige raakte lichtgewond bij de schietpartij door een kogel in het rechterbeen, maar kon volgens het ziekenhuis snel verzorgd worden. De veertienjarige die werd doodgeschoten is volgens het André-Mignot-ziekenhuis overleden door een kogel in de buikstreek.

Op de plaats van de schietpartij, die zich rond 15.30 uur voordeed, werden een dozijn kogelhulzen gevonden. De Renault Clio van de daders werd volgens een politiebron op enkele kilometers van Trappes uitgebrand teruggevonden.

‘Het is te vroeg om te zeggen of het om een afrekening gaat’, zei Pierre-Henry Brandet, woordvoerder van het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. 'De politie is volop bezig met het verhoren van getuigen en hoopt op informatie van de minderjarige die lichtgewond raakte', klinkt het.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig