Chef d’équipe Dirk Demeersman toonde zich tevreden, maar ook niet echt blij met de tweede plaats die de Belgische ploeg vrijdag in Lummen veroverde in de eerste manche van de Furusiyya Nations Cup. Niels Bruynseels was de enige Belg die twee maal foutloos kon blijven. Italië won. België moest de tweede plaats delen met Groot-Brittannië.

Na de eerste ronde moest ons land de vierde plaats delen met Nederland en Zweden. Pieter Devos nam met de 12-jarige ruin Dream of India Greenfield een ongelukkige start met 12 strafpunten, wat uiteindelijk het schrapresultaat zou worden. ‘En dat legde toch extra druk toen ik na hem de piste inreed, maar Pommeau sprong fantastisch en dus kon ik de nul een eerste maal op het scorebord houden’, blikte Niels Bruynseels terug. Na hem leek Olivier Philippaerts met de 10-jarige hengst Armstrong ook op weg naar een nulronde, maar op de laatste hindernis liep het toch nog fout. Gregory Wathelet rondde af met de 10-jarige hengst Conrad met 4 srafpunten: ‘Zonder twijfel was het niet de meest fortuinlijke dag voor mijn paard’, concludeerde hij op de persconferentie.

En inderdaad in de tweede ronde liep hij nog eens 4 strafpunten op, net als Olivier Philippaerts. Maar de foutloze omlopen van Pieter Devos en Niels Bruynseels waren toch voldoende om de tweede plaats vast te houden. ‘Spijtig dat we de zege niet konden pakken voor eigen publiek maar pechfoutjes van Olivier en Gregory in de tweede ronde hebben dat verhinderd’, besloot Niels Bruynseels, die chef d’équipe Demeersman nog dankte voor het vroege vertrouwen in hem en zijn paard, waardoor hij al maanden kon pieken naar deze landenprijs.

Demeersman had op voorhand willen tekenen voor een plaats in de top drie en was dus tevreden. ‘Maar echt gelukkig kan je alleen maar zijn als je wint’, stelde hij.
 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig