Mark Webber op pole voor 6 uren van Spa-Francorchamps
Foto: Porsche
Mark Webber, Timo Bernhard en Brendon Hartley veroverden op fenomenale wijze de pole voor de 6 uren van Spa-Francorchamps, de tweede manche van het FIA World Endurance Championship.

De Porsche met startnummer 17 reed niet alleen de snelste tijd van de dag, maar verpulverde ook de snelste tijd ooit gereden door een LMP-wagen. Daar stopte het feest echter niet voor Porsche. Niet alleen de pole, maar de volledige top drie wordt immers bezet door 919 Hybrids. Nico Hülkenberg, die dit weekend voor de eerste maal mag proeven van het World Endurance Championship ter voorbereiding op de legendarische 24-uursrace in Le Mans in juni, start morgen vanop P2.

Marcel Fässler, André Lotterer en Benoît Tréluyer waren de snelste Audi. De meervoudige Le Mans winnaars plaatsten hun R18 e-tron Quattro op P4, gevolgd door de Audi van ex-Virginrijder Lucas Di Grassi, Loïc Duval en Oliver Jarvis. Regerend wereldkampioenen Anthony Davidson, Sébastien Buemi en Kazuki Nakajima plaatsten hun Toyota TS040 Hybrid op P7. Alexander Wurz, Stéphane Sarrazin en Mike Conway volgen op P8.

De pole in LMP2 was voor Roman Rusinov, Julien Canal en Sam Bird in hun Ligier JS P2-Nissan. De GT-klasse werd aangevoerd door Alex MacDowall, Fernando Rees en Richie Stanaway met de Aston Martin V8 Vantage.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: