De ‘Anthem of the Seas’ is vrijdagochtend aangemeerd in Zeebrugge. Het is het grootste cruiseschip dat ooit halt hield in een Belgische haven.

Met een lengte van 348 meter en een breedte van 41 meter biedt ‘Anthem of the Seas’ ruimte aan 4.180 passagiers en 1.500 bemanningsleden. Het schip van Duitse makelij meerde, tijdens zijn tweede trip, aan in de haven van Zeebrugge. Het is, samen met de ‘Quantum of the Seas’, het cruiseschip van een nieuwe generatie van rederij Royal Carribean.

Eerste officier op het schip, Stefaan Ysenbrandt, is zelf West-Vlaming. ‘Er is voor elk wat wils’, zegt hij. ‘Er zijn sportfaciliteiten, een pretpark en er valt culinair van alles te beleven.’

‘Aangenaam om hier te komen’

Omdat het de eerste keer is dat de Anthem in Zeebrugge aanmeert, kreeg de kapitein een plaket overhandigd door commandant Amedé Van Herreweghe. Die verwelkomde het schip in de haven. Kapitein Claus Andersen apprecieerde de goede ontvangt en het aanmeren zonder incidenten. ‘Het schip is gebouwd in Duitsland. Op 10 april hebben we het in gebruik genomen. Dit is onze tweede reis, vanuit Southampton. Het is heel aangenaam om hier aan te komen’, aldus de kapitein.

Een aantal nieuwigheden aan boord van ‘Anthem of the Seas’ maken het een van de modernste cruises.
In de iFly op het vijftiende dek kan je een vrije val simuleren.  Je kan 90 meter boven het zeeniveau 360° panorama bewonderen in de North Star. En ID-polsbandjes die met radiofrequentiegolven werken, zorgen voor een gebruiksvriendelijk alternatief voor het meezeulen van een portefeuille.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig