Minderjarige overvallers naar gesloten instelling
Foto: fvv

De twee 17-jarige vermoedelijke overvallers van een krantenwinkel donderdagavond in Gent, zijn door de jeugdrechter in een gesloten instelling geplaatst. Dat meldt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. De twee meerderjarige verdachten werden aangehouden.

In de Doornzelestraat, parallel met de Stokerijstraat op de Muide, gebeurde donderdagavond rond 17 uur een overval. Drie gewapende mannen gingen er aan de haal met het geld uit de kassa van een krantenwinkel. Een getuige volgde hen en verklaarde dat hij zag dat ze een woning in de Stokerijstraat binnenstapten.

Het COPS-team van de Gentse lokale politie viel binnen en de verdachten probeerden te vluchten langs daken en tuinen van aanpalende woningen. Met de steun van de helikopter van de federale politie werden ze gelokaliseerd en opgepakt. In de woning werd ook nog een vierde verdachte opgepakt.

Het ging om twee minderjarigen van 17 jaar oud en twee jongens van 18 en 19 jaar oud. De meerderjarigen werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden. De twee 17-jarigen werden geplaatst in een gesloten instelling. Er wordt verder onderzocht of ze ook voor andere feiten in aanmerking komen, zegt het parket.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig