Ruben Pols is Belgisch kampioen tijdrijden bij de beloften
Foto: mvh

De 20-jarige Ruben Pols heeft zich vrijdag in Overpelt tot Belgisch kampioen tijdrijden gekroond bij de beloften. Pols maalde de 38,1 kilometer af in een tijd van 49:19 of een gemiddelde van 45,98 kilometer per uur. Nathan Van Hooydonck moest 0:25 toegeven op Pols. Aimé De Gendt vervolledigde het podium met een tijd van 49:49. Guillaume Seye (49:55) moest genoegen nemen met een vierde plaats en Tom Bosmans (49:58) werd vijfde.

Wielrennen op Sportwereld.be

Eerder op de dag waren er Belgische kampioenentitels voor Warre Vangheluwe bij de jongens aspiranten 14 jaar, Lenny Druyts bij de meisjes junioren, Shari Bossuyt bij de meisjes nieuwelingen, Yentl Bekaert bij de tweedejaars nieuwelingen jongens, Nicolas Wernimont bij de eerstejaars nieuwelingen en Jasper Philipsen, Glenn Loenders en Tom Douhard werden respectievelijk eerste, tweede en derde bij de junioren.

'Ik heb bewust de eerste twee ronden het iets kalmer aangedaan, omdat ik in de slotronde vol wou doortrekken en daar eventueel nog het verschil kon maken', stelde Pols. 'Vorig jaar liep het mis in Hooglede tijdens het BK tijdrijden. Toen botste ik op een te sterke Elias Van Breussegem en deelde ik mijn tijdrit misschien niet goed in. Die fout wou ik niet meer maken en daar ben ik in geslaagd. Ik werd doorheen mijn race tegen de tijd steeds goed ingelicht over de concurrentie. Na de eerste ronde had ik een voorsprong van 11 seconden. Bij het ingaan van de tweede ronde was de kloof al uitgediept naar 16 seconden en dan ben ik vol beginnen doorgeven, met als resultaat dat ik aan de finish 25 seconden voorsprong had op Nathan Van Hooydonck.'