Noor pakt de eerste bloemen in Yorkshire
Foto: AP

Lars Petter Nordhaug heeft vrijdag de eerste etappe in de Ronde van Yorkshire (cat. 2.1.) gewonnen. De 30-jarige Noor van Team Sky was na 174 kilometer van Bridlington naar Scarborough de beste van een kopgroepje van vijf. De Fransman Thomas Voeckler werd tweede, voor zijn landgenoot Stéphane Rossetto. Nordhaug is meteen ook de eerste leider.

Wielrennen op Sportwereld.be

De vroege vlucht van de dag kwam op naam van Perrig Quéméneur en Tim De Clercq. Een valpartij in een bocht in de laatste 50 kilometer van de wedstrijd maakte een einde aan de ambities van Declercq. Niet veel later zouden ook in het peloton heel wat renners ten val komen in diezelfde bocht, onder hen Ben Swift van Team Sky die opgaf. Quéméneur zou het niet lang alleen uitzingen en het waren Samuel Sanchez, Thomas Voeckler, Lars Petter Nordhaug, Philip Deignan en Stéphane Rossetto die zich wisten af te scheiden van het peloton en voorop bleven.

Ondanks enkele pogingen raakte niemand weg uit het kopgroepje en zou een sprint beslissen om de dagzege. Daarin toonde Nordhaug zich de snelste. Greg Van Avermaet won de sprint van het peloton om de zesde plaats.

Voor Nordhaug is het de zesde zege in zijn carrière. In 2012 pakte hij zijn grootste overwinning met een zege in de GP Montréal (WT).