In Deurne bij Antwerpen heeft een man vrijdagnamiddag zijn 65-jarige levenspartner gedood. Hij verwittigde daarna zelf de politie. De verdachte, een 67-jarige man, werd gearresteerd, maar kon nog geen verklaringen afleggen. Dat werd vernomen bij de Antwerpse afdeling van het parket van Antwerpen.

De noodcentrale kreeg rond 17 uur een telefonische oproep binnen van een man die zei dat hij kort daarvoor zijn levenspartner had gedood. 'Bij nazicht in de woning aan de Maria de Heeltstraat, waar beiden samenwoonden en waar de feiten zich zouden hebben afgespeeld, werd inderdaad het levenloze lichaam van het slachtoffer aangetroffen', zegt parketwoordvoerder Ken Witpas.

Het parket vorderde de onderzoeksrechter voor feiten van moord en stapte rond 19 uur ter plaatse af, samen met de wetsdokter, het labo en de leden van de lokale recherche van Antwerpen, die het verdere onderzoek zullen voeren.

Wurging

'Uit de eerste vaststellingen blijkt dat het slachtoffer wellicht om het leven werd gebracht door wurging. Een autopsie op het lichaam zal hierover meer duidelijkheid brengen', zegt Ken Witpas.

De verdachte werd gearresteerd, maar kon nog geen verklaringen afleggen. Het parket kan dan ook nog geen uitspraken doen over het mogelijke motief of over de precieze omstandigheden waarin de feiten zich hebben voorgedaan. Dat zal allemaal nog moeten blijken uit verder onderzoek.

De verdachte wordt zaterdag voorgeleid voor de onderzoeksrechter, die na het verhoor moet beslissen over zijn verdere aanhouding.
 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig