Lachen met de leeftijdsvoorspeller van Microsoft
Madonna, 56 jaar. Foto: rr
Iedereen heeft zich al eens afgevraagd hoe oud hij of zij er nu eigenlijk uitziet op foto's. Microsoft speelde handig in op deze vraag en lanceerde een experiment dat via gezichtsherkenning inschat hoe oud we zijn. Of toch niet helemaal?

Het ambitieuze idee van Corom Thompson en Santosh Balasubramanian om How-old.net te lanceren, werd met open armen onthaald door het publiek. In plaats van 'de kleinschalige demo die 50 tot 200 mensen moet bereiken', groeide het project de afgelopen uren uit tot één van de meest favoriete bezigheden van meer dan 35.000 internetgebruikers. 

Het gevolg is natuurlijk wel dat echt iedereen zijn of haar foto door How-old.net haalt en er vaak grappige resultaten tevoorschijn komen die niet helemaal kloppen. Op het net wordt dan ook lustig gelachen met de foute inschattingen. Maar al bij al zijn de makers vooral tevreden over het grote aantal gezichten dat wél juist wordt beoordeeld. En over het enthousiasme van de internetgebruikers natuurlijk.

Wie liever geen foto van zichzelf gebruikt, kan via de zoekmachine op de site van het experiment foto's kiezen van beroemdheden, fictieve personages en zelfs huisdieren. Wilt u het zelf eens proberen? Dat kan hier.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig