PSV legt Mexicaanse middenvelder vast voor drie jaar
Foto: EPA

PSV Eindhoven heeft de Mexicaanse middenvelder Andrés Guardado tot medio 2018 aan zich gebonden. Dat meldt de kampioen in Nederland vrijdag op zijn website. De kapitein van het Mexicaanse voetbalelftal verlaat het Spaanse Valencia nadat hij dit seizoen op huurbasis al het shirt van PSV droeg.

Guardado speelt bij voorkeur op het middenveld, maar kan ook als linksback uit de voeten. De 28-jarige linkspoot begon zijn carrière bij het Mexicaanse Atlas, waar hij een selectie voor de Mexicaanse nationale ploeg versierde. Nadien kwam hij uit voor Deportivo La Coruña, Valencia CF en Bayer Leverkusen. Guardado speelde 108 interlands met ‘Los Tricolores’ en verdedigde de kleuren van zijn land op de laatste drie wereldkampioenschappen voetbal.

‘Dit is een belangrijke en speciale dag voor mezelf, mijn familie en mijn carrière. Ik ben heel blij met dit contract en volgens mij de club ook. Ik hoop dat we het komende jaar evenaren wat we dit jaar hebben bereikt’, reageert Guardado, die volgend jaar met PSV in het kampioenenbal aantreedt. ‘Spelen in de Champions League is een droom die uitkomt. Ik hoop met PSV een goed toernooi te spelen.’

Guardado kwam in de Eredivisie 26 keer in actie voor PSV en was goed voor 1 doelpunt. ‘Andrés is een visitekaartje voor PSV en voor de hele Eredivisie. Hij was een belangrijke steunpilaar in het elftal en we hopen de komende jaren van zijn spel te blijven profiteren’, aldus technisch directeur Marcel Brands.