Jan Bakelants stuit op 'nieuwe Cancellara' in Romandië
Foto: Twitter
De 21-jarige Zwitser Stefan Küng (BMC) heeft vrijdag in eigen land de vierde etappe in de 69e editie van de Ronde van Romandië (WorldTour) gewonnen. Na 169,8 kilometer van La Neuveville naar Fribourg had hij 38 seconden voor op Jan Bakelants, die de Nederlander Bert-Jan Lindeman voor de tweede plaats achter zich hield.

Wielrennen op Sportwereld.be

De drie waren de besten van een ontsnapping van zes, die al na 1 kilometer op touw gezet werd. Op twintig kilometer van de finish liet Küng in de natte afdaling van een col van tweede categorie zijn medevluchters in de steek. Bakelants, vorig jaar al derde in Fribourg, durfde op het spekgladde wegdek geen risico's lopen. De Duitser Tony Martin finishte op 0:45 als vierde, Gianni Meersman werd op 0:52 vijfde, net voor Tosh Van der Sande.

De 34-jarige Zwitser Michael Albasini (Orica-GreenEdge), winnaar van de vorige twee ritten, behield de gele leiderstrui. Zaterdag start hij in de koninginnenrit, over 166,1 kilometer van Fribourg naar Champex-Lac, met een voorsprong van 20 seconden op de Italiaan Ivan Santaromita en de Britten Chris Froome en Simon Yates. Froome won de vorige twee edities.

Voor Küng, in eigen land 'de nieuwe Cancellara' genoemd, is het de tweede zege van het seizoen, in april won hij in Nederland de Hel van het Mergelland (1.1). Het is zijn eerste grote zege op de weg. Op de piste kroonde het toptalent zich eerder dit jaar wel al tot wereldkampioen achtervolging.

Uitslag:

1. Stefan Kung (Zwi/BMC) de 169.8km in 4u35:10 (gem. 37,02 km/u)
2. Jan Bakelants (Bel/ALM) op 0:38
3. Bert-Jan Lindeman (Ned/TLJ) 0:38
4. Tony Martin (Dui/EQS) 0:45
5. Gianni Meersman (Bel/EQS) 0:52