De openbaar aanklager van Baltimore, Marilyn J. Mosby, heeft beslist dat er genoeg redenen zijn om een zaak aan te spannen tegen de politie vanwege de dood van Freddie Gray, die stierf na zijn arrestatie.

De dood van de Afro-Amerikaanse Freddie Gray, die een week na zijn arrestatie door politieagenten in Baltimore overleden is, wordt door de openbaar aanklager van Baltimore, Marilyn J. Mosby, beschouwd als doodslag. Dat betekent dat de zes betrokken politieagenten, die eerder werden aangehouden, zullen worden vervolgd. 

Op Twitter circuleert een document dat beschrijft wat vier van de zes agenten mogelijk boven het hoofd hangt.

Nekletsel

In een persconferentie liet Mosby weten dat de wetsdokter heeft vastgesteld dat Gray een ernstig nekletsel opliep tijdens zijn arrestatie. 'Ons onderzoek naar het overlijden van Freddie Gray werd onafhankelijk, nauwkeurig en coherent uitgevoerd. Uit het rapport van de wetsdokter en ons onderzoek blijkt dat er voldoende bewijzen zijn om de betrokken agenten aan te klagen voor onder andere moord, doodslag en wangedrag', stelde Mosby. 

Arrestatie en dood van Gray

De dood van Freddie Gray zorgde voor hevige rellen in en rond Baltimore. De 25-jarige sloeg op 12 april op de vlucht nadat hij oogcontact had gemaakt met politieagenten. Tijdens zijn arrestatie raakte hij zwaargewond: hij brak drie ribben en had ernstige verwondingen aan het achterhoofd, de nek en de rug. Nadat de agenten hem geboeid hadden, brachten ze hem hardhandig naar een politiebusje. Na een halfuur rondrijden werd Gray in de cel achtergelaten zonder medische hulp, waardoor hij op 19 april overleed in zijn cel.

Waarom Gray op de vlucht sloeg toen hij de politieagenten zag, blijft nog steeds onduidelijk.

 

 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig