Vandenbroucke spreekt voorkeur uit voor Crombez
Foto: BELGA

Er moet dringend een hechte ploeg aan de leiding van de SP.A komen. Daarvoor pleit voormalig SP.A-boegbeeld Frank Vandenbroucke in het VRT-programma De vrije markt. Volgens hem is kandidaat-voorzitter John Crombez de meest geschikte persoon om die ploeg te leiden.

Hoewel de laatste peilingen positief zijn uitgedraaid voor de SP.A, vieren de Vlaamse socialisten 1 mei wel in gescheiden slagorde in de aanloop naar de voorzittersverkiezingen.

‘We moeten heel dringend een ploeg van mensen aan de leiding hebben die echt een ploeg is. Er moet een voorzitter gekozen worden, hoe sneller, hoe beter. En rond die voorzitter moet een brede samenhangende ploeg gehangen worden’, zo luidt het advies van de voormalige SP.A-minister en voorzitter Frank Vandenbroucke.

‘Ik denk niet dat Crombez mirakels gaat verrichten’

Vandenbroucke betuigt daarvoor openlijk zijn steun aan kandidaat-voorzitter John Crombez in plaats van aan huidig voorzitter Bruno Tobback. ‘Niet omdat ik denk dat Crombez mirakels gaat verrichten, maar omdat ik denk dat hij meer kans heeft om een ploeg te bouwen met mensen die overeenkomen.’

Vandenbroucke geeft meteen ook een richting aan die de nieuwe voorzitter van de SP.A volgens hem zal moeten varen om meer kiezers aan te spreken. ‘We moeten scherper en helderder zijn in onze boodschap’, klinkt het.

‘Scherpe boodschap’

‘Geen traditionele beweging naar oud-links om de ruk naar rechts in Vlaanderen te beantwoorden, maar een scherpe boodschap waarmee we de kiezer in het midden kunnen aanspreken, want ook die wordt in de steek gelaten door de partijen die naar rechts verschuiven.’

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig