De Britse premier David Cameron heeft vrijdag in volle verkiezingscampagne een pijnlijke misser gemaakt. De conservatief zei op een evenement in Leeds dat de stembusgang van 7 mei 'een beslissend moment voor mijn carrière' wordt, waarop hij zich snel corrigeerde en wijselijk het woord 'carrière' verving door 'land'.

Het hoeft geen betoog dat de linkse oppositie de lapsus meteen als nieuw bewijs aanvoerde dat Cameron totaal geen voeling heeft met de man in de straat. Dit toont 'dat hij zijn carrière belangrijker vindt dat zijn land', laakte Jon Ashworth van Labour.

Ook het eurofobe UKIP stortte zich als aasgieren op de uitschuiver. 'Leuk om te weten aan wie hij denkt op dit belangrijke moment voor ons land', tweette campagneleider Patrick O’Flynn.

Cameron is niet aan zijn proefstuk toe. Zaterdag verklaarde de premier zich fan van voetbalclub West Ham United, terwijl hij al jarenlang te boek staat als supporter van Aston Villa. Cameron weet de vergissing aan het script van zijn speech, maar op de sociale media kende men geen mededogen.