Er is een tweede verdachte aangehouden in de zaak van de diepvriesmoord. De 45-jarige man, een kennis van de vrouw van het slachtoffer, heeft bekend dat hij de mededader is, meldt VTM Nieuws en wordt bevestigd door het parket.

Een jaar lang heeft het lichaam van Jaap VDB. (59) in de diepvries van zijn echtgenote I.D. (41) gelegen. De vrouw uit het West-Vlaamse Gits leefde ondertussen met haar 13-jarige dochter en haar veertien honden verder alsof er niets aan de hand was.

‘Mijn man Jaap? Die is zwaar ziek en helaas terug naar Nederland vertrokken’ , zei ze tegen iedereen, ook tegen haar dochter. In realiteit lag hij dood in de diepvriezer.

Gewurgd

De vrouw werd maandag opgepakt en dinsdag officieel aangehouden voor de moord op haar man. Ze gaf de feiten toe, maar benadrukte wel dat ze niet alleen gehandeld had. Door wat ze zei, zette ze het gerecht op weg naar een mededader, die donderdag gearresteerd kon worden en vrijdag aangehouden werd.

Het gaat om een 45-jarige man uit Zelzate, een kennis van de echtgenote van het slachtoffer. ‘Ze hebben allebei volledige bekentenissen afgelegd, waaruit gebleken is dat de man hulp verleend heeft bij het plegen van de moord’, zegt Karlien Ververken van het parket van West-Vlaanderen.

Hun verhaal is dan ook precies hetzelfde. Ze hebben de man verdoofd door slaapmiddelen in zijn bier te doen, vervolgens gewurgd en dan in de diepvries gestopt.

Motief?

‘Uit de verklaringen van de echtgenote is gebleken dat zij herhaaldelijk geconfronteerd zou zijn met partnergeweld. Dat kan nog niet bevestigd worden en wordt onderzocht’, aldus Ververken.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig