Eline Berings mist rest van seizoen door gescheurde kruisband
Foto: AP

Hordeloopster Eline Berings komt dit seizoen niet meer in actie. Donderdag heeft de atlete op training een kruisband gescheurd, zo laat ze via Twitter weten. Dinsdag gaat de Gentse onder het mes.

'Ene moment vlam je over de horden, ander moment lig je in de ziekenwagen. Gisteren zware blessure opgelopen op training', legt Berings uit. 'Mijn weg naar Rio 2016 gaat helaas via het ziekenhuis. Kruisband gescheurd. Seizoen ‘15 over voor het begonnen is. Dinsdag word ik geopereerd. Het herstel zou dan vlot moeten verlopen, prognose wel goed. Heel heel zuur, maar de enige weg is vooruit!'

Door de zware knieblessure mist de 28-jarige Berings onder meer het WK in open lucht, dat in augustus in het Chinese Peking wordt georganiseerd.

Begin maart nam Berings deel aan het EK indoor in Praag. Ze strandde er op de 60 meter horden in de halve finales. Zes jaar geleden, in 2009, werd ze op dat onderdeel Europees indoorkampioene in Turijn.

Voorlopig is het afwachten hoe lang Berings zal moeten revalideren. Hoe dan ook is het geen goed nieuws met het oog op de Olympische Spelen van volgend jaar in het Braziliaanse Rio de Janeiro (5-21 augustus). Drie jaar geleden was Berings erbij op de Spelen in Londen. Ze werd toen uitgeschakeld in de halve finales van de 100 meter horden.