Meisje in India door aanranders van bus gegooid en overleden
Archiefbeeld: in India komen mensen op straat na meerdere gevallen van seksueel geweld Foto: EPA

In India is een 14-jarig meisje overleden nadat ze samen met haar moeder uit een rijdende bus was gegooid door enkele mannen die de twee vrouwen wilden aanranden. De moeder van de tiener raakte gewond. De bestuurder van de bus en een schoonmaker werden opgepakt en beschuldigd van moord en aanranding, zo heeft de politie donderdag gemeld. De feiten deden zich voor in de regio Moga, in de Indiase deelstaat Punjab.

De moeder van het slachtoffer verklaarde dat zes mannen haar en haar dochter lastigvielen nadat ze op de bus waren gestapt om naar een tempel te gaan. ‘De mannen bleven ons lastigvallen en aanranden. Niemand hielp ons. Eerst duwden ze mijn dochter van de bus, dan mij’, vertelde de vrouw in het ziekenhuis. Blijkbaar konden de mannen het niet hebben dat de twee zich verzetten. Het meisje kwam op de snelweg terecht en overleed nog voor de hulpdiensten ter plaatse waren.

Het incident doet denken aan een filmpje dat in januari viraal ging en waarop twee zussen te zien zijn die zich verzetten tegen enkele mannen die hen op een bus in het noorden van India seksueel lastigvielen. De video kon op heel wat aandacht rekenen in het land, dat sinds de fatale groepsverkrachting van een studente op een bus in New Delhi in 2012 steeds weer in het nieuws komt met seksueel geweld jegens vrouwen.