Aanvallers Malala krijgen levenslang
Foto: AFP

De tien mannen die aanval op de Pakistaanse activiste en Nobelprijswinnares Malala Yousafzai beraamden, zijn veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf.

Een rechtbank in het noord-westen van Pakistan heeft de tien mannen, die de aanslag beraamden waarbij Malala in 2012 in het hoofd werd geschoten, veroordeeld tot een levenslange opsluiting in de Pakistaanse gevangenis. Dat melden de lokale media.

Kinderrechtenactiviste Malala was 15 toen ze op 9 oktober 2012 na de schooluren in het hoofd werd geschoten in de bus. De Talibanstrijders die de aanslag beraamden, zorgden ervoor dat Malala zwaargewond raakte aan haar hoofd en hals. In het ziekenhuis konden de artsen de kogel uit haar hoofd verwijderen waardoor ze de aanslag overleefde. De Taliban lieten vlak na het incident weten dat ze de jonge vrouw alsnog zouden ombrengen.

In 2014 ontving het meisje, dat nu 17 is, de Nobelprijs voor de Vrede. Malala vecht nog steeds voor kinderrechten en woont inmiddels bij haar familie in het Verenigd Koninkrijk.