Brusselse politie onderzoekt ontvoering van prostituee
Archiefbeeld Lakensestraat Foto: Photo News

De Brusselse lokale politie heeft een onderzoek geopend naar de mogelijke ontvoering van een prostituee door haar voormalige pooier en diens vriend. Dat meldt het Brusselse parket woensdag. Het 24-jarige Bulgaarse meisje beweert dat ze door de twee mannen ontvoerd werd maar de twee mannen houden vol dat ze het meisje, dat een ex-vriendin zou zijn, bij toeval ontmoetten en dat ze samen iets gaan drinken waren.

De Brusselse politie werd zaterdagavond rond 21.30 uur verwittigd dat er een meisje ontvoerd was in de Lakensestraat in Brussel. Toen de agenten ter plekke informatie verzamelden, kreeg een vriendin van het slachtoffer een telefoontje van het ontvoerde meisje.

Die meldde dat ze zich in de Koningstraat bevond. Daar vertelde het meisje, dat in shock en in tranen was, aan de agenten dat ze door twee mannen, de 37-jarige Y.A. en de 32-jarige A.B., ontvoerd en meegenomen was maar dat ze was kunnen ontsnappen terwijl de twee mannen op café zaten op het Koninginneplein. Eén van de twee zou haar ex-pooier zijn.

Ex-vriendin

De politie trof de twee mannen aan in het café maar die verklaarden dat het meisje de ex-viendin was van A.B., dat ze haar toevallig ontmoet hadden en samen iets waren gaan drinken. De twee mannen werden opgepakt en ter beschikking gesteld van het parket. Hun wagen werd tevens in beslag genomen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in