John Galliano zal spreken op joods evenement
Foto: BELGAIMAGE

John Galliano, die zich in 2011 van zijn lelijkste kant liet zien door onder invloed racistische en antisemitische opmerkingen te maken, is vast van plan om opnieuw op een goed blaadje komen te staan bij de joodse gemeenschap. De Britse modeontwerper zal spreken op een evenement van enkele Londense synagogen.

Galliano zal op donderdag 28 mei komen spreken over mode op de eerste bijeenkomst van Connect, een serie van evenementen georganiseerd door enkele Londense synagogen dat gesprekken over cultuur en de gemeenschap op gang wil brengen.

De 54-jarige Galliano werd in 2011 de deur gewezen bij het Franse modehuis Dior nadat er beelden op het internet verschenen waren waarin de ontwerper, duidelijk onder invloed, racistisch en antisemitisch van leer trekt.

Hij ging afkicken en werkte voorzichtig aan zijn terugkeer in de modewereld. Eind vorig jaar werd hij benoemd tot creatief directeur van Maison Martin Margiela, dat daarop de voornaam van de Belgische ontwerper en oprichter uit de naam liet vallen.