Louis Vuitton kiest opnieuw architectuurparel als decor

Louis Vuitton stelt volgende week zijn resortcollectie voor in het Californische Palm Springs. Het Franse modehuis vond daarvoor een locatie die menig architectuurliefhebbers (opnieuw) zal doen watertanden.

De voorbije collecties van het modehuis werden in het gloednieuw Fondation Louis Vuitton in Parijs getoond, een indrukwekkend gebouw van toparchitect Frank Gehry, maar ook voor de resortcollectie van ontwerper Nicolas Ghesquière (die zijn liefde voor architectuur niet onder stoelen of banken steekt, zo weten ook zijn volgers op Instagram) werd een al even impressionant decor gevonden.

Het modehuis liet zijn oog vallen op de voormalige tweede woning van de Amerikaanse komiek Bob Hope en zijn vrouw Dolores, zo werd bevestigd aan Women’s Wear Daily. De modernistische woning werd in 1973 ontworpen door architect John Lautner (1911-1994), die bij het tekenen een vulkaan in gedachten had, en in 1980 kon de familie er haar intrek nemen.

Door de indrukwekkende overkraging kan het bedekte terras niet minder dan 300 gasten ontvangen, wat het geschikt maakt voor feestjes, of dus ook een modeshow. De vijver, de groene omgeving (Hope was een golffanaat) en de omringende bergen zorgen alvast voor een geschikt decor.

Voor geïnteresseerden: de familie van de komiek die in 2003 overleed probeert de woning nog steeds te verkopen en ondertussen is de prijs gezakt tot 25 miljoen dollar (ofwel zo’n 23 miljoen euro). Meer foto’s en een video kunt u hier vinden.