Julian Alaphilippe: ‘Kan niet altijd tevreden zijn met tweede plaats’
Foto: AFP

Julian Alaphilippe moest zondag weer vrede nemen met de tweede plaats in Luik-Bastenaken-Luik, nadat hij woensdag in de Waalse Pijl eveneens in Alejandro Valverde zijn meerdere had moeten erkennen. ‘Pas bovenop de Saint-Nicolas besefte ik dat ik als enige van mijn ploeg nog overschoot’, verklaarde de 22-jarige Fransman van Etixx-Quick Step.

Wielrennen op Sportwereld.be

‘Natuurlijk had ik liever gewonnen, je kan je immers niet altijd tevredenstellen met een tweede plaats’, aldus Alaphilippe. ‘Mijn rol bestond erin om Michal Kwiatkowski zo lang mogelijk te helpen. In de finale had Michal echter geen superbenen. Pas bovenop de Saint-Nicolas besefte ik dat ik als enige van mijn ploeg nog overschoot en dat ik mijn kans kon gaan.'

'In de slotkilometer belandde ik een beetje achterin. We hielden Valverde in het oog, want hij was de sterkste. Op 400 meter van de meet ging hij op zoek naar Moreno. In de sprint was Valverde de beste. Misschien ontbeert het me nog een beetje aan ervaring in dit type van koers. Toch ben ik blij dat ik erin slaag vooraan te eindigen met renners als Valverde en Rodriguez. Dat geeft me vertrouwen. Ik weet dat ik nog hard moet werken om koersen zoals deze te winnen. Ik moet nog leren. Bevestigen is het moeilijkste', besloot Alaphilippe.