Andy Lefevere maakt favorietenrol op Monteberg waar
Foto: VDB

Andy Lefevere heeft zijn favorietenrol in de Rallysprint van de Monteberg, de tweede manche van het provinciale VAS-kampioenschap, waargemaakt. Hij was in zijn Mitsubishi Lancer EVO R4 ruim twintig tellen sneller dan Lorenzo Bossu (Mitsubishi Lancer EVO VII) en Dirk Vermeirsch (Ford Sierra Cosworth).

In moeilijke weersomstandigheden nam favoriet Andy Lefevere de beste start. Hij was meteen zes tellen sneller dan Bossu en Steven Dolfen (Peugeot 208 R2) die optimaal profiteerde van droge omstandigheden en een scherpe derde tijd zette. West-Vlaming Dolfen bleef ook in natte omstandigheden in het koppeloton en eindigde knap zesde.

Lefevere klokte daarna nog twee besttijden om te controleren in de vierde en laatste proef. Lorenzo Bossu pakte de laatste besttijd en wipte zo nog over Vermeirsch die in de ochtend de tweede plaats had gegrepen. Zij telden respectievelijk 21 en 27 tellen achterstand. De Nederlander Jasper van den Heuvel (Mitsubishi Lancer X) werd vierde, Patrick Snijers die de eerste maal de finish haalde met de Porsche GT3 eindigde vijfde. Stefaan Stouf won in zijn Porsche 911 de historic-klasse.