Spitsbroers ontvangt eervolle vermelding in Parijs
Hoofdrolspelers Joren Seldeslachts en Oscar Willems Foto: Karel hemerijckx

De Vlaamse fictiereeks Spitsbroers, die momenteel wordt uitgezonden op VTM, kreeg zaterdagavond een eervolle vermelding in de competitie ‘Séries du Monde’ op het Parijse televisiefestival Séries Mania. De reeks liet negentien andere internationale titels achter zich.

Spitsbroers, de eerste fictieproductie van productiehuis deMENSEN, was als enige Belgische reeks geselecteerd in de competitie ‘Séries du Monde’, op de zesde editie van het Parijse televisiefestival Séries Mania.

De Vlaamse fictiereeks over twee broers die allebei dromen van een carrière als profvoetballer, ontving samen met de Zweedse reeks Blue Eyes een eervolle vermelding van de jury. De serie kwam daarmee op de tweede plaats, net na topfavoriet Deutschland 83, de Duitse reeks die de internationale competitie won.

De reeks werd bedacht door De Standaard-journalist Kristof Hoefkens, die samen met Michel Sabbe, Bart Vaessen en Steve De Wilde voor het scenario zorgde. De regie was in handen van Gijs Polspoel en Jeroen Dumoulein, Oscar Willems en Joren Seldeslachts vertolken de hoofdrollen.