VIDEO. Club Brugge kan leidersplaats op het nippertje redden
Foto: Photo News

AA Gent heeft de leidersplaats laten liggen in de topper tegen Club Brugge. Na een sterke eerste helft leidde het dankzij twee doelpunten van Danijel Milicevic. Blauw-zwart leek een dood vogeltje, maar scoorde net als vorige week tegen Anderlecht nog twee keer in een dol slotkwartier.

Hein Vanhaezebrouck hield het bij de elf namen die Standard wegbliezen op Sclessen, meer zorgen waren er voor Michel Preud’homme. De Brugse coach kon Victor Vazquez deze keer zelfs niet op de bank zetten, gaf nog voor de match aan dat zelfs Charleroi twijfelachtig zou worden voor de Spanjaard, en zag de aan de buikspieren geblesseerde Davy De fauw ook al afhaken. Daardoor werd Gato Silva gelegenheidsrechtsachter.

Bekijk hier alle opstellingen!

Mits een zege konden de Buffalo’s aan de leiding komen en dat had Vanhaezebrouck er duidelijk flink ingepompt. Gent greep Club meteen naar de keel met enkele heerlijke combinaties. Al na een halve minuut kon Marko Poletanovic uithalen binnen de zestien, maar Ryan was attent. Nog voordat er vijf minuten gespeeld waren, kroop Club al door het oog van de naald. Weer Poletanovic vond Laurent Depoitre voor doel, maar Silva keerde diens inzet van de lijn.

Het was uitstel van executie. Met een fase die verdacht veel leek op het openingsdoelpunt van AA Gent tegen KV Kortrijk, troffen de Buffalo’s ook nu raak. Depoitre verlengde een lange bal, Danijel Milicevic was waakhond Claudemir te vlug af, moest ver uitwijken, maar knalde de bal vervolgens heerlijk overhoeks binnen. Gent virtueel aan de leiding, Club Brugge zag alle kleuren van de regenboog.

Milicevic slaat nog eens toe

Blauw-wit speelde aantrekkelijk voetbal, met veel beweging en enkele leuke combinaties, maar zag de bezoekers zich langzaamaan terug in de wedstrijd knokken. Als er dan eens een goede kans kwam, gleed Ruud Vormer echter weg. Dan was Gent gevaarlijker: Nicklas Pedersen ontglipte aan de aandacht van Timmy Simons, werd perfect aangespeeld binnendoor, maar zijn wat laconieke lobballetje kon nog voor de lijn gekeerd worden door Oscar Duarte. Een minuut later stond het warempel bijna gelijk. Claudemir gooide een bal voor de pot en via Obbi Oulare belandde de bal bij Duarte. De Costa Ricaan van Club kon controleren en schoot in de draai, maar via het lichaam van doelman Matz Sels vloog de bal tegen de paal.

Plots ging het heel hard. Aan de overkant was AA Gent daar weer: Nicklas Pedersen maakte zijn misser van even eerder goed met een heer-lij-ke doorsteekpass op de inlopende Milicevic, die bewees dat zijn heerlijke afwerking bij de 1-0 geen toeval was. Hij nam de bal met rechts aan en knalde heerlijk met zijn mindere linker de bal -alweer overhoeks- tegen de touwen.

Claudemir bezorgt Gent koude douche

Na rust liet Gent de teugels vieren, terwijl Club Brugge geen vuist meer kon maken. Vanhaezebrouck bracht Moses Simon in de match, terwijl de jonge Sander Coopman halfweg de tweede helft de bakens mocht komen verzetten. Lior Refaelov was bij de rust al afgedropen voor José Izquierdo. Toch was het uit het niets dat Club Brugge, met nog een kwartier op de klok, weer in de match kwam. En hoe anders dan uit stilstaande fase, dé specialiteit van het huis. Oscar Duarte buffelde de 2-1 voorbij Matz Sels. Plots kon Club wèl drukken en vielen de kansen uit de lucht. Matz Sels moest de doorgebroken Ruud Vormer van de 2-2 houden, een ontbolsterde Izquierdo werd nog net afgeblokt.

Drie minuten voor tijd voltrok het doemscenario zich voor de Ghelamco Arena. Een bal die door de thuisverdediging slecht ontzet werd, werd door Tom De Sutter in de loop van José Izquierdo gespeeld. De Colombiaan behield voor één keer het overzicht en legde de bal gepast achteruit op de inlopende Claudemir, die de bal snoeihard door de benen van Sels in doel kopte voor de 2-2.

AA Gent heeft een zekere leidersplaats laten liggen na het gelijkspel tegen Club Brugge en deelt de tweede plek met Anderlecht. Blauw-zwart is de morele winnaar van de Slag om Vlaanderen en blijft leider, ondanks een eerste helft waar het van het kastje naar de muur gespeeld werd.

Herbeleef hier de match van fase tot fase!

Opmerkelijk:

Belangrijkste fases:

1’ AA Gent is meteen gevaarlijk: via Depoitre belandt de bal voor de voeten van Van Der Bruggen. Zijn eerste schot wordt geblokt, zijn tweede poging wordt gepakt door Ryan.

5’ Opnieuw Depoitre op rechts, die inspeelt op Poletanovic. Die loopt door de stilstaande Brugse verdediging en zet hard voor, maar geen Gentenaar voor doel. Via een Brugs been bijna een owngoal, maar Claudemir ontzet net voor de lijn.

13’ GOAL! Danijel Milicevic scoort voor AA Gent. Depoitre kopt goed door, Milicevic is sneller dan Claudemir en trapt onhoudbaar tegen het verste zijnetje!

34’ Ruud Vormer wordt vrijgespeeld in de Gentse 16 en heeft tijd en ruimte om voor te zetten, maar de Nederlander glijdt uit. Kans verkeken.

37’ Pedersen komt alleen voor Ryan, maar zijn lobje is te zwak, waardoor een terugkerende Duarte nog in hoekschop kan trappen.

39’ Een hoekschop wordt weggewerkt, maar Simons vindt Claudemir opnieuw op rechts. Oulare verlengt diens voorzet tot bij Duarte, die controleert en schiet. De paal brengt redding voor Gent!

43’ GOAL! Danijel Milicevic verdubbelt de score! Een inzet van Pedersen bedoeld voor Depoitre rolt in de rug van de Brugse verdediging. Daar duikt de Zwitser op als een duiveltje uit een doosje, hij besluit ditmaal tegen het andere zijnetje, Ryan opnieuw kansloos.

76’ GOAL! Het is zowaar Duarte die Club terug in de wedstrijd kopt. Sels zag er wel niet goed uit bij die prima hoekschop van Vormer. 2-1, we hebben opnieuw een match.

78’ Is Club wakker geschoten? De Sutter zet Vormer op weg richting Sels, maar die laatste staat nu wel goed op te letten.

87’ GOAL! Onwaarschijnlijk, Club komt toch nog langszij! Izquierdo trekt heel erg knap voor, de opgerukte Claudemir kopt even knap binnen: 2-2! Geeft Gent alles dan toch nog uit handen?