Fransman Paulin zegeviert in Valkenswaard, Desalle wordt derde en is leiding kwijt
Foto: BELGA

De Fransman Gautier Paulin (Honda) heeft zondag de Grote Prijs motorcross van Europa op zijn naam geschreven, de vijfde manche van het WK. In het Nederlandse Valkenswaard won hij in de MXGP-klasse beide reeksen.

Paulin haalde het voor de Duitser Max Nagl (Husqvarna), die twee keer als tweede over de streep reed. Clement Desalle (Suzuki), vierde en derde in de reeksen, vervolledigde het podium. Ken de Dycker (KTM) werd negende, de regerende Italiaanse wereldkampioen Antonio Cairoli (KTM) moest tevreden zijn met de elfde plaats. Hij viel uit in de eerste reeks en werd zevende in de tweede.

In de tussenstand van het WK neemt Nagl de leiding over van Desalle. De Duitser heeft nu 214 punten, vijf meer dan Desalle (209) en 30 meer dan Cairoli (184). De Dycker is elfde (78), Jeremy Van Horebeek twaalfde (75).

Over twee weken (10 mei) staat met de Grote Prijs van Spanje in Talavera de la Reina de zesde WK-manche op het programma. Dan keren Kevin Strijbos en Van Horebeek in principe terug uit blessure.