Arsenal en Chelsea hebben 0-0 gelijkgespeeld in de Engelse Premier League. Zo blijft de voorsprong van Chelsea tien punten op Arsenal, dat wel Manchester City naast zich moet dulden. Zowel Arsenal als Chelsea hebben wel nog een wedstrijd achter de hand.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Oscar. De vinnige Braziliaan liep veel te makkelijk in de rug van Koscielny en Mertesacker na een verre bal van Fabregas. De nummer 8 van Chelsea, die deze wedstrijd verrassend aanvatte als diepe spits, lobde de bal over doelman Ospina richting doel, maar Bellerin kon de bal net voor de lijn nog wegkoppen. Chelsea kon wel aanspraak maken op een penalty nadat Ospina Oscar omver had gekeild bij die actie, maar kreeg geen gehoor bij de ref.

Zeven minuten later schreeuwde al dat blauw droeg voor een nieuwe penalty. Fabregas dribbelde de zestien binnen en werd gehaakt door Cazorla, maar scheidsrechter Oliver trok prompt geel voor simulatie van Fabregas. Cazorla trok inderdaad wel zijn voet terug, maar het contact was er wel. Arsenal had ook een penalty kunnen claimen na een handsbal van Cahill in de zestien, maar opnieuw ging de bal niet op de stip. Een eerste helft die bol stond van penaltyclaims eindigde uiteindelijk op 0-0.

Arsenal kwam het best uit de kleedkamer in de tweede helft, vijf minuten na halfweg knalde Nacho Monreal vanop de rand van de zestien de bal maar net over de lat. Chelsea, met Drogba tussen de lijnen voor Oscar, was duidelijk tevreden met een 0-0 gelijkspel en kwam niet meer in het spel voor. De wedstrijd kabbelde naar het einde, Courtois kwam in de laatste vijf minuten nog slecht neer na een corner, maar kon na een korte blessurebehandeling gewoon verder.