De Wever schrapt verbod op ‘provocerende’ slogans bij betogingen
Foto: BELGA

De Antwerpse burgemeester Bart De Wever schrapt het verbod op provocerende slogans bij betogingen. Wel blijft een verbod op oproepen tot haat en geweld staan in de voorwaarden die worden opgelegd aan de organisatoren van betogingen. Dat heeft De Wever zondag verklaard in Wakker op Zondag op de regionale zender ATV.

De Wever geeft aan dat ‘provocerend’ een heel subjectieve term is. De schrapping zal aan de provinciegouverneur worden gemeld. Overigens staat De Wever, die ook voorzitter van N-VA is, open voor een gesprek over de financiering van politieke partijen. Eerder deze week had zijn partijgenoot en Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans verklaard dat wat hem betreft de dotaties aan de partijen omlaag mogen.

‘Wat mij betreft mogen de partijen gerust wat besparen en mag dat wat verminderen’, aldus De Wever, die onderstreept daarover met de collega’s te gaan spreken. ‘Zo’n opbod is een race to the bottom. Maak u geen illusies: wat de mensen betreft, zijn politici vaak zakkenvullers en de partijen ook, en is nul euro nog te veel.’

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig