Geruchten over spoedige vervanging Varoufakis zwellen aan
Foto: AP

In Griekenland nemen de geruchten toe dat minister van Financiën Yanis Varoufakis spoedig wordt vervangen. Hij zou ‘elke geloofwaardigheid’ hebben verloren. Dat schrijft het weekblad To Vima.

De 54-jarige bewindsman zou zich slecht hebben voorbereid op de bijeenkomst van ministers van Financiën van de eurozone, die de afgelopen dagen in de Letse hoofdstad Riga werd gehouden. Het zou bovendien niet de eerste keer zijn dat de minister daardoor bij zijn collega’s opviel. In Riga zou hij daardoor volledig geïsoleerd zijn geraakt. ‘Wij weten niet of de minister-president (Alexis Tsipras, red) hem zal ‘opofferen’ in de hoop het land te redden’, schrijft To Vima.

In andere Griekse media werden andere ministers van Financiën geciteerd die Varoufakis een ‘amateur’ en een ‘gokker’ noemen.

Varoufakis reageerde zondag op Twitter op de berichtgeving. Daarin verwees hij naar een uitlating van de toenmalige Amerikaanse president Franklin Delano Roosevelt in 1936. ‘Zij zijn allen (zijn tegenstanders, red) eenstemmig in hun haat jegens mij en ik verwelkom hun haat’, luidde het.