Kennedytunnel afgesloten voor Antwerp 10 Miles
Automobilisten die vanmiddag de Kennedytunnel willen gebruiken, doen er goed aan om hun verplaatsing erg zorgvuldig te plannen. Tijdens de 10 Miles zal de Kennedytunnel voor de allereerste keer volledig gesloten zijn in de richting van Nederland. Op de E17 vanuit Gent moet al het verkeer verplicht omrijden via de (tolvrije) Liefkenshoektunnel.

Net als tijdens vorige edities zullen de deelnemers van de 10 Miles door de Kennedytunnel lopen, maar voor het autoverkeer is de situatie rond de tunnel volledig anders. De tunnelkoker richting Nederland is tussen 13.30 en 18 uur helemaal afgesloten. Op de E17 vanuit Gent moet al het verkeer verplicht omrijden via de R2 en de Liefkenshoektunnel. Die tunnel is dan wel tolvrij richting Stabroek (Nederland). De Kennedytunnel richting Gent blijft gewoon open. Anders dan vroeger zullen er in die richting dus geen files meer staan.

Extra verkeersdrukte

Wie van west naar oost de Schelde willen kruisen, heeft een aantal opties. Verkeer vanuit Oost- en West-Vlaanderen naar de Kempen of Nederland kiest bij voorkeur de tolvrije Liefkenshoektunnel. Verkeer vanuit Oost-Vlaanderen (Waasland) naar het zuiden van de provincie Antwerpen kan beter de N16 (Scheldebrug) gebruiken. Op deze verbindingen moet je natuurlijk rekening houden met extra verkeersdrukte.

De beste manier om vandaag naar de stad Antwerpen te komen, is met het openbaar vervoer. Wie toch voor de auto kiest, kan gebruikmaken van de gratis P&R parkings rond de stad en daar overstappen op het openbaar vervoer.