Vladimir Klitschko verdedigt wereldtitels boksen met succes
Foto: EPA

De Oekraïner Vladimir Klitschko blijft wereldkampioen boksen bij de zwaargewichten. In de nacht van zaterdag op zondag versloeg de 39-jarige Klitschko in het New York zijn tot dan ongeslagen uitdager, de Amerikaan Bryant Jennings op punten.

Klitschko, die wereldkampioen is bij de bonden IBF, WBA, WBO en IBO, kreeg in Madison Square Garden de zege unaniem toegewezen door de drie kamprechters (119-109, 116-111, 116-111). De Oekraïner boekte zo zijn 64ste overwinning, tegen 3 nederlagen. Zijn laatste verliespartij dateert al van 11 jaar geleden.

Het was de 18de opeenvolgende keer dat Klitschko zijn titels kon verlengen. Hij nadert zo het record van de legendarische Amerikaanse bokser Joe Louis, die 25 keer zijn wereldtitel met succes verdedigde. Voor de 30-jarige uitdager Bryant Jennings was het de eerste nederlaag, na negentien bokszeges.

Klitschko wil de eerste bij de zwaargewichten worden die de titels van de belangrijkste vier boksbonden, IBF, WBA, WBO en WBC, gelijktijdig in handen heeft. De WBC-titel was lange tijd in het bezit van zijn oudere broer Vitali Klitschko, tot die hem opgaf om zich volledig aan de politiek te wijden. Momenteel is de Amerikaan Deontay Wilder de WBC-kampioen.