Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) en premier Charles Michel (MR) hebben zaterdagavond een kookduel uitgevochten. Dat deden ze in de Waalse benefietshow ‘Télévie 2015’ op RTL om geld in te zamelen voor middelen tegen kanker.

In de slotshow van de Waalse campagne die het equivalent is van de Vlaamse actie ‘Kom op Tegen Kanker’ daagden Maggie De Block en Charles Michel elkaar uit in een duel in de keuken, vergelijkbaar met de kookduels in het programma ‘Top Chef’. Hun missie was om de ratatouille van Martin Volkaerts, de Belgische kandidaat van ‘Top Chef 2015’, te evenaren. De zus van Volkaert worstelde al op 4-jarige leeftijd met een zeldzame vorm van kanker.

En de winnaar is...

De ratatouille van Maggie De Block en van Charles Michel werden op het einde van de uitdaging beoordeeld door sterrenchef Ghislaine Arabian. Charles Michel had in de politiek de nodige ervaring opgedaan -  ‘in de regering is het soms ook een beetje gelijk een ratatouille’, zei hij - maar zijn gerecht kon de sterrenchef niet overtuigen. Arabian koos voor het gerecht dat het minst ‘vettig’ was en dat was de ratatouille van Maggie De Block.

Tijdens de slotshow werd het bedrag dat werd ingezameld voor de strijd tegen kanker ook bekend gemaakt: 9.502.675 euro, een recordbedrag.