WK snooker: Engelsen Bingham en Hawkins bij laatste acht
Foto: Photo News

De Engelsman Stuart Bingham (WS-10) en zijn landgenoot Barry Hawkins (WS-5) hebben zich zaterdag in het Engelse Sheffield geplaatst voor de kwartfinales van het wereldkampioenschap snooker. Bingham zette in de achtste finale de Schot Graeme Dott (WS-19) met afgetekende 13-5 cijfers opzij. Hawkins versloeg de Noord-Ier Mark Allen (WS-12) na een hoogstaande wedstrijd met 13-11.

Bingham won de eerste sessie met 6-2 van Dott, die in 2006 de wereldtitel op zijn palmares had geschreven. Dott, die in de eerste ronde Ricky Walden (WS-7) uitschakelde, won de eerste twee frames van de tweede sessie, maar Bingham nam terug afstand na winst in frame elf en twaalf. De Schot haalde het in frame dertien, waarna Bingham met breaks van 102 en 58, drie frames op rij pakte. Dott kon geen vuist meer maken en Bingham stelde zijn kwartfinaleplaats veilig met een 104 break veilig. Daarin neemt hij het op tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Ronnie O’Sullivan (WS-2) en Matthew Stevens (WS-35). In die partij staat O’Sullivan 5-3 voor.

In de partij tussen Mark Allen en Barry Hawkins nam de Noord-Ier de beste start. Zo won hij de eerste sessie met 5-3. In de tweede sessie lukte Allen breaks van 55, 115, 51 en 81. Hawkins, twee jaar geleden verliezend finalist, potte breaks weg van 92, 108 en 131. In frame zestien kon Hawkins, die een snooker nodig had, alsnog het frame winnen. Het was echter Allen die met een 9-7 voorsprong aan de laatste sessie begon. Daarin nam de tweevoudige World Open-winnaar een 11-8 voorsprong. Hawkins sloeg terug en kon, na onder meer een 102 break, vijf frames op rij op zijn naam schrijven. In de kwartfinale geeft hij de winnaar van de wedstrijd tussen Neil Robertson (WS-4) en Allister Carter (WS-31) partij (Robertson leidt met 5-3).