Op het EK biljarten in Brandenburg heeft Eddy Merckx zich als de enige Belg kunnen plaatsen voor de halve finale in de discipline driebanden. Op het EK vrijspel min 17-jarigen verzekerde ook Bryan Eelen zich van een ticket voor de halve eindstrijd.

Merckx zette in de zestiende finale de Turk Semih Sayginer met 40-34 opzij en dit in 21 beurten. In de achtste finale moest de Nederlander Jean-Paul De Bruijn het met 40-15 ontgelden. Merckx ging op zijn elan verder en versloeg in de kwartfinale de Turk Murat Tüzül met 40-19 in 15 beurten. In de halve finale neemt de voormalige wereldkampioen het op tegen de Nederlander Dick Jaspers.

Peter De Backer, die als groepswinnaar uit de voorronden kwam, moest in de eerste ronde van de eindfase met 40-33 zijn meerdere erkennen in de Zweed Thorbjorn Blomdahl. De andere Belgen plaatsten zich voor de achtste finale. Eddy Leppens won met 40-36 van de Spanjaard Sergio Jimenez, Roland Forthomme haalde het vlot met 40-18 van de Deen Brian Knudsen en Frédéric Caudron was met 40-13 veel te sterk voor de Tsjech Martin Bohac. Caudron noteerde een gemiddelde van 3.076 per beurt. In de achtste finale moest Caudron echter afhaken na 40-38 verlies tegen de Griek Nikos Polychronopoulos. Leppens ging met 40-22 onderuit tegen Jaspers en Forthomme moest met 40-34 onderdoen voor de Duitser Christian Rudolph.

Op het EK vrijspel min 17-jarigen, kleine tafel, verloor Kevin Van Hees in de kwartfinale met 200-19 van de Fransman Pierre Martory. Bryan Eelen zette de Nederlander Jeffrey Heesch met 200-124 aan de kant. In de halve finale neemt Eelen het op tegen de Duitser Simon Blondeel.