Bayern München wint 25e landstitel na verlies Wolfsburg
Foto: Belga
Bayern München is zondag zonder zelf te spelen voor de 25e keer in zijn geschiedenis Duits landskampioen geworden. Na hun 1-0 zege van zaterdag op competitiespeeldag 30 in de Bundesliga tegen Hertha Berlijn kon Bayern de titel al ruiken, zondag was de titel ook mathematisch een feit na de 1-0 nederlaag van eerste achtervolger Wolfsburg bij Borussia Mönchengladbach.

Met nog vier speeldagen te gaan heeft het team van Pep Guardiola nu een onoverbrugbare voorsprong van 15 punten op het Wolfsburg van Kevin De Bruyne.

Voor Bayern is het al de 25e titel uit de clubgeschiedenis, de derde op rij. De Duitse Rekordmeister kan zijn seizoen nog opsmukken met Duitse bekerwinst én een eindzege in de Champions League.

In de finale van de DFB-Pokal wacht dinsdag Borussia Dortmund, in de halve finales van het kampioenenbal werd Bayern aan het Spaanse FC Barcelona gekoppeld.

Kort portret

- Gesticht op 27 februari 1900

- Voorzitter: Karl Hopfner

Trainer: Josep Guardiola (sinds zomer 2013)

Sportief directeur: Matthias Sammer

Stadion: Allianz Arena (71.000 plaatsen in Bundesliga)

Typeploeg: Neuer - Rafinha, Boateng, Dante, Alaba - Lahm (cap), Xabi Alonso - Robben, Müller, Ribéry (Götze) - Lewandowski Voornaamste wisselspelers: Bernat, Thiago Alcantara, Rode, Weiser, Gaudino, Pizarro, Badstuber

Palmares:
Champions League: 5 (1974, 75, 76, 2001, 2013) - geplaatst voor halve finales 2014-15
Beker der bekerwinnaars: 1 (1967)
Europa League: 1 (1996)
UEFA Supercup (2013)
WK voor clubs (2013)
Duits kampioen: 25 (1932, 1969, 1972, 1973, 1974, 1980, 1981, 1985, 1986, 1987, 1989, 1990, 1994, 1997, 1999, 2000, 2001, 2003, 2005, 2006, 2008, 2010, 2013, 2014, 2015)
Duitse beker: 16 (1957, 1966, 1967, 1969, 1971, 1982, 1984, 1986, 1998, 2000, 2003, 2005, 2006, 2008, 2010, 2013) - geplaatst voor halve finales 2014-15
Supercup: 4 (1987, 1990, 2010 en 2012)
Ligabeker: 6 (1997 à 2000, 2004 en 2007)

De laatste tien kampioenen in de Duitse Bundesliga:
2015: Bayern München
2014: Bayern München
2013: Bayern München
2012: Borussia Dortmund
2011: Borussia Dortmund
2010: Bayern München
2009: Wolfsburg
2008: Bayern München
2007: Stuttgart
2006: Bayern München