Top Gear moet met nieuw team aan de slag
De drie ‘Top Gear’-presentatoren werden vrijdagmiddag voor het eerst weer samen gespot. Foto: Photo News

Na James May stoppen vandaag ook Richard Hammond en Andy Wilman met ‘Top Gear’. BBC zal met een volledig nieuwe cast moeten verder gaan.

Van de originele cast van het populaire autoprogramma ‘Top Gear’ blijft niets meer over. Andy Wilman, de producer van het programma, en Richard Hammond, de derde presentator van het programma, houden ermee op. Dat maakten ze vrijdag bekend.

Donderdag kondigde James May al aan dat hij niet wilde terugkeren naar het BBC-programma zonder Jeremy Clarkson, die enkele weken geleden ontslagen werd.

Vrijdagmiddag waren de drie presentatoren van ‘Top Gear’ voor het eerst sinds Clarksons ontslag opnieuw samen gespot, in het gezelschap van producer Andy Wilman.

Eind maart had Wilman nog ontkend dat hij met het programma zou stoppen, nadat een mail gelekt was waarin hij afscheid van zijn medewerkers leek te nemen.

Wat nu?

BBC was volop op zoek naar een vervanger voor Clarkson, waarvoor Philip Glenister als meest populaire kandidaat uit de bus kwam. De zender zal nu met een volledig nieuwe cast verder moeten. De kans bestaat ook dat het originele team van het programma een andere weg inslaat, al liet James May op Twitter al weten dat hij niet stopt bij BBC.

Jeremy Clarkson werd enkele weken geleden ontslagen, nadat hij Oisin Tymon, de producer van het BBC-programma, eerst de huid volschold en hem vervolgens ook een slag in het gezicht gaf. Het slachtoffer hield er een gezwollen en bloedende lip aan over. Clarkson heeft zich inmiddels wel al verontschuldigd bij de producer.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in